Söndag

Söndag är en veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades Sunna eller Sunne. På fornnordiska hette dagen sunnudagr (Sols dag).

Söndag kommer efter lördag och före måndag. I den svenska almanackan är söndag numera veckans sjunde och sista dag, sedan detta blev internationell standard 1972, men i både traditionell judisk och kristen tideräkning är den däremot veckans första dag.

I stora delar av kristen tradition firas söndagen som den dag då Jesus uppstod från de döda (Matt 28:1), som vilodag. Enligt Bibeln vilade dock Gud på den sjunde dagen, dvs lördagen, som egentligen är veckans sista dag och därmed den rätta bibliska sabbaten. Inom bla judendom, Adventism och Sjundedagsbaptism firas detta på lördagen.

Vad man inte kan hitta på wikipedia är att söndagen också är bakfyllans dag. Men hela BBP mår rätt bra idag trots att det svirades på olika håll igår. BigBird himself var iväg på jubileumsfest hos ett välkänt modeföretag. Bragge och Katten svirade runt bland modeller och det ryktas att efter Bragges rumpsuccé igår på a6 så har flera stora modellagenturer ringt och hört av sig. Så i framtiden kanske man ser honom på New York fashion week iklädd en armani kostym.

I och med att BBP gått upp sig lite i samhället så har vi inte jättekoll på vad som hände med det övriga folket i klassen. Men vi vet att många var ute o svängde sina lurviga på twin, och enligt J.Banan som bloggaren mötte när hon var och handlade brunch(best meal of the day) så hade det varit skoj.

Nu önskar vi alla lycka till med sista rycket på uppsatsen.


//BBP- Probably the best blog in the world.


Kommentarer
Postat av: Anonym

skandal att ni särskriver! gick ni inte på svenskalektionerna?

2009-05-24 @ 13:25:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0