Till er vilsna själar

Nu när julafton är över och alla fortfarande befinner sig i matkoma så är det lätt att man blir lite deppig. Det är oundvikligt att många av oss längtar ner till Jönköping igen och allt vad det innebär. Ett tips till er som känner er deppiga över viktuppgången, kraschade nyårsplaner eller längtan efter MKV, ta en titt på det här:
Bragges ljuva stämma, Henkes djupa sensuella blick, Emils härliga energi a là Cindy Lauper och resten av gängets härliga engagemang. 

Det är glädje, det är kärlek.

Det är MKV!

Julspecial

Fyra dagar kvar till självaste julafton tänkte jag bjuda på en julspecial. Utanför ligger snön så vackert på backen, stjärnor lyser i fönstren och barn åker pulka i backen utanför. Det är verkligen juletider nu, men vart tog julkänslan vägen? Nu när man är vuxen nog för att veta att jultomten bara är ett påhitt så försvann ju allting med jul att göra....jag är bitter, deppig och ledsen men framför allt är jag förundersam eftersom jag INTE vet....

Hur många julskinkor BigRob kan förtära under 5 minuter?
Om den danska coronan kommer flöda i stugan nere i Borås?
Om Snigel har vaknat upp ur sitt delirium och insett att det är jul?
Om Mr.Wikipedia vet vem som avbildade Jultomten först?
Om fåren på Gotland fryser och tål dom glögg?
Om julen nere i Glenn-town är blåvit?
Om man överhuvudtaget firar jul nere i Skåne?
Om den långa stubinen bakar kebabkakor istället för pepparkakor?

Livet i sig är ett oerhört intressant fenomen. Frågor jag kan ställa när som helst till personen har jag inget svar på men den frågan alla vill ha svar på kan jag inte ställa till någon men jag vet ändå svaret? Alla säger ju nej för det låter surrealistiskt, osannolikt och fantasifullt men kom igen. Media vinklar allt, klart våra föräldrar vinklar allt också. Hela världen är ju vinklad, varför skulle INTE tomten finnas? Har vi själva sett tomtens verkstad stå tom? Nej just det! Enda anledningen till jultomten "inte finns" är för att våra föräldrar och släkt vill ta all credd för julklapparna.

// BBP - För vi tror trots allt på tomten!
MKV has left the building.

Och så har MKV:arna börjat lämna Jönköping för att bege sig hemåt till familjen, det känns nästan lite tomt redan men ack så skönt det ska vara att få komma bort ett tag. Denna terminen har gått snabbt, riktigt snabbt. Det sägs att tiden går fort när man har kul, vi måste haft riktigt kul!

KV09 har verkligen gått in och satt sin prägel på MKV, tingeltangel och alkoholintag utan dess like är något som har skett på MKV denna termin. Vi gillar att röra om i grytan men nu när det nalkas juletider så kommer det bli skönt att få komma ifrån dokusåpan lite;) 

INFO-middagen var helt underbart bra och vi vill passa på att tacka Pernilla och Marie som verkligen lyckades. Men likt många andra kväller så innehöll även denna något dåligt. Det är tragiskt att vissa av oss inte kan hantera oss själva när vi blir fulla men det är något vi får jobba med till nästa termin. Lesson learned och nu ser vi fram emot andra sittningar där vi betalar för ölen;)

Vi vill även passa på att tacka BBP för förtroendet när de överlät bloggen till oss, att få ta över de beryktade skvallerbloggen var ett hedersuppdrag... Tyvärr har inte bloggandet varit högsta prioritet och kvalitén har inte varit vad den borde varit, men vi har försökt och vissa inlägg har FAKTISKT varit uppskattade hos vissa (Speciellt av personen som alltid blir omnämnd.H..a..)

Slutligen vill vi bara passa på och tacka er alla som har gjort denna termin värd att minnas, att få integreras så snabbt bland främmande människor var inget vi hade förväntat oss. Visst har denna termin bjudit på motgångar men vi vill gärna tänka att det har varit fler medgångar än motgångar och är det något vi har lärt oss efter denna termin så är det att fokusera på det viktiga och inte det onödiga..därför kan vi garantera att vårterminen kommer bli hur bra som helst!

Och till er KV07 som sticker iväg till främmande vidder, vi kanske inte ses igen. Vi kanske gör. Men kom ihåg att man kan ta studenten från MKV men man kan aldrig ta MKV från studenten!

För er som inte är redo att lämna Jönköping ännu så ses vi på Pipes om det finns plats!

God jul! // En gång blå alltid blå.

bongo nästa!

Ungdomsgården bjuder in till lördagsmys efter en härlig och fartfylld fredag. Detta mys inleds med en middag (kyckling och ris) och en härlig film om en jänta i Fäbo. Trevligt trevlig, mys är alltid trevligt. Tyvärr hade vi denna mystiske man kallad Dick med oss idag, och ni som känner Dick - Han har ju alltid ett ess i rockärmen, en femlitersdunk vin har tömts inom loppet av någon timma och nu är vi åtta mysiga grabbar som tänkte bege oss mot Bongo men vi tänkte ändå bjuda på en härlig det ryktas;

Att Teo ska titta på film inatt - och inte vilken film som helst.
Att Katz är en kåt-katt.
Att Teo och Katz var otroligt inne i stekare-svängen som gymnasielever
Att vissa har idkat samlag inne på skolan - vem kan det vara?
Att snigel har en riktig my first sex teacher på gång.


Att vi väntar på Hibaaa som alltid är jätteseg!

// BBP - Han som hänger på toaletten ikväll


Sentimentalitet när den är som bäst

Terminen börjar ta ut sin rätt på de flesta - Mycket depp och trötthet nu. Det känns som de flesta vill åka hem till sin hemstad och ladda om batterierna, allra minst vi på BBP som känner att allting börjar ta ut sin rätt. Vi är inga maskiner (även om man kan tro det), vi är enkla människor som lever ett hårt alkoholiserat student-liv. Men vi kommer att komma tillbaka till nästa termin med nya batterier. 07 och 08 försvinner ett tag samtidigt som personal-programmet kommer, en nytändning är nog det vi alla behöver.

Men trots allt så har vi MKV:are lyckats slå till med två brakfester - både i onsdags och igår. I onsdags fick julkänslorna utlopp och vi på BBP skådade tingeltangel i mängder, främst inom de blå gränserna. Fyra MKV:are hade tingeltangel-fest med varandra på dansgolvet, varför var inte resten av oss inbjudna? Annars så gick de flesta hem med någon denna kväll - för många för att ens kunna rabbla upp.

Kimberlys Las-vegas fest var en riktigt trevlig tillställning med mycket booty-shakin på dansgolvet. Vi gillar när herr.Bergner kör sin get-low dans, den är mysig. Vi kommer att sakna den när du åker i Februari. Snigel lyckas, trots sin sargade ekonomi, alltid bli på lyset - hur gör han? 

På Måndag är det den beryktade INFO-middagen, ett sista tillfälle för er att säga det ni vill ha sagt och göra det ni vill ha gjort. Vi på BBP är förväntansfulla över vad som kan komma att hända denna speciella kväll? Vem blir Årets INFOit? Kommer lärarna tingeltangla? Kommer vi tingeltangla? Så många frågor men så få svar....
//BBP - Ditt ess i rockärmen

Pappa har ordet

Tisdagskväll och solen har gått ner för flera timmar sedan. Utanför dörren biter kylan i kinderna. Bilarna har bytt till vintersulor och att ligga i soffan o mysa med någon man tycker om har aldrig lockad lika mycket som det gör just nu.

Även om jag hoppas på att få mysa till det lite ikväll så vet jag flera som längtar till morgondagen då det är avslutning på kåren och en liten strimma av hopp till att få till det tänds innan alla glada mkvare lämnar detta blåshål till stad för att bege sig hemåt för vintervila. Jag räknar kallt med att få se både det ena och andra på dansgolvet imorgon om jag nu beslutar mog för att gå ut. Denna termin har verkligen varit händelserik på tingeltangelfronten och mycket har vi att tacka kv09 för. Dessa vilsna själar har varit väldigt aktiva på denna fronten, speciellt med varandra men även med oss andra blåa själar. Det tackar vi för;)

Jag har den senaste veckan haft många från kv09 som kommit fram till mig o frågat om råd och vägledning för att klara sig genom den här mörka sista delen av terminen. Mitt råd till alla har varit "Ta dagen som den kommer och gör det bästa av den". Jag har verkligen fattat tycke för många av dessa nya människor och det glädjer mig att se hur mycket dom har utvecklats under dessa månader.

Som den extrapappa jag är åt många av er så vill jag att ni alltid ska veta att jag finns här för er och är det något ni undrar över så är det bara komma fram o fråga.


// Pappa B

Äldre vet bättre

Öppet hus på kåren och de flesta var ordentligt taggade, människor från alla jordens hörn samlades på en plats igår. Dock var det inte lika mycket folk som förväntat, men de flesta verkade ha kul i alla fall. Tyvärr hann vi inte snappa upp något spännande skvaller då både Jag och Martin var ganska bortblåsta vid 12-slaget. Det märks att vi börjar bli för gamla för det här men samtidigt att vi är tillräckligt unga för att fortsätta göra det.
Men eftersom vissa inte riktigt kan hantera berusning (inklusive oss själva i allra högsta grad) så tänkte vi skriva en handbok som man kan ha med sig i huvudet varje utekväll:

1. Ät en stadig måltid och drick gärna mycket vatten innan du börjar grunda, det är oftast detta som skiljer full från megafull.

2. När du knäppt din första, fundera över vad dina mål är med kvällen och hur du ska uppnå dem. Hur många öl behöver jag egentligen?

3. Drick varannan vatten, det hjälper något så oerhört mycket. Är du inte törstig? Drick ingenting annat heller då.
4. Nu när du är lagom full, dra ner tempot. Du behöver inte mer, det är bara psykologiskt. Du klarar det här, kom igen.

5. Ge fan i att hoppa in i diskussioner som aldrig slutar bra. Du märker vilka diskussioner det är när motparten höjer rösten. Att skicka "förlåt för igår" som sms varje "dagen-efter" till förgrymmade vänner är inte lika uppskattat efter trehundraelva gånger. Diskutera gärna saker som inte ligger grund till århundradets bråk på Kåren. Ha även EN diskussions-öl om du vill.

6. Dansa gärna, men låt folket komma till dig. Du vet själv hur många gånger man hamnat mitt i skottlinjen när man dansat med någon anabola-killes fagra flickvän. Du vill inte få spö av en kille stor som BigRob (Nog för att det hade varit något att skryta om dagen efter). Du ska INTE ha en öl i handen när du dansar!

7. Slutligen, blir du för full. GÅ HEM FÖR-FAN!

Hoppas ni, som känner er träffade, tar till er dessa tips och tricks. Vi vet att vi i BBP kommer göra det iaf!
//BBP - När studentlitteratur är som bäst
Saker händer i dokusåpan MKV.

Vilken kväll, vilken jävla kväll. Att så många fagra damer hade tagit sig tiden till att fixa till både bröst och rumpa ser vi som en stort steg framåt för mänskligheten! Dam-middagen var ingenting annat än en succé, vi grabbar var tårögda av förtjusning och vi såg att även vissa damer blev lite rörda av grabbarnas skönsång. Mellanfesten var trevlig, kåren var härlig. Tyvärr var undertecknad inte riktigt på tårna väl ute men lovar att bättra mig tills imorgon! Trots en bra kväll så har likt de flesta kvällar ett mindre bra slut, förlorade plånböcker, spräckta skallar och brustna hjärtan. Men sådana saker hör till - det gör livet mer värt att leva.

Det ryktas:
Att två stycken i KV09 fann varandra under kvällen, sedan fann de andra. Flera på samma kväll gillar vi.
Att en glänsande Glenn var offensiv på tingeltangel-fronten och lyckades få sig ett och annat.
Att tingeltangelsofforna inte användes lika mycket som vi hoppats på. Det kommer herrarna vara bättre på nästa år.
Att flera personer gick hem med varandra, incest är verkligen bäst när det nalkas fest.
Att snigeln sov på Hibas soffa, har herrn inget eget hem?
Att samba-Teo var lite fullifan, något som Bragge och Montana fick uppleva.
Att majoriteten av killarna "grunkar" till disneyfilmer idag.
Att vi INFOiter är lite av drama-queens hela högen, negativt eller positivt låter vi vara osagt.
Att vissa personer bör inse att man inte kan bete sig hur som helst efter ett par kalla..
Att årets "Anna Anka" myser på blåbärsvägen.
Att den överförfriskade trubaduren gillade damer i flock.
Att inspelningen av Havrefras-låten kommer att kicka igång inom en snar framtid.
Att fröken Hultman och Snigel fortfarande var fulla när de ramlade in på K-mötet imorse.

.Fotnot: Grunka är ett ord myntat en ångestfylld dag på pizzerian Campino av fem INFOiter. Ordet "Grunka" innebär att man gråter samtidigt som en man tillfredsställer sig själv till t.ex. en disneyfilm så som Lilla sjöjungfrun.


Vi hoppas på mer drama imorgon på öppna kårenkvällen!

//BBP - Din skål havrefras på morgonen.

Inför dam-middagen.

Som vi har jobbat killar, svett och tårar har utbytts oss män emellan. Albin har styrt järngänget med sin vackra högerhand likt han styr sin egen..ja ni vet. Hur som helst damer, så har ni en kväll fylld av galna spex och en härlig middag tillsammans med Jönköpings bästa killar att vänta er. Ni kommer att få se oss som ni aldrig sett förut, ni kommer känna saker ni aldrig har känt förut och förhoppningsvis kommer ni vara så fulla som ni aldrig varit förut. Ryktena går om tequila-race och vi känner stolthet, fulla kvinnor är bra kvinnor. Punkt.

Vi på BBP m.fl är fulla av förväntan:

Vem kommer vara snyggast? Vem lever upp till hollywood-standarden bäst?
Vilka damer kommer visa mest hud och kommer vi herrar endast få "se men inte röra"?
Kommer trubaduren få hem sig lite blått kött?
Kommer Glenns bakom baren få uppleva bartender-yrket till fullo? Båda är singlar och sökande.
Om damerna överhuvudtaget kommer kunna ta sig till middagen efter förfesten? Girls Gone Wild?
Hur många som faktiskt kommer ha underkläderna på sig efter vårt spex och trubadurens smörsång?
Kommer våra högsta drömmar om mycket rumpa och stora klyftor uppfyllas?
Ses 17.30!

//BBP - Din sexassociation när den är som bäst.

RSS 2.0